Jag heter Walid Altewai, är 29 år och ny medarbetare på Zesty.

Jag är uppvuxen i Malmö med föräldrar som kommer från Polen och Yemen.

Jag har fått med mig mycket kreativitet från min uppväxt och mycket kulturell blandning från mina föräldrar. Det är positiva saker som jag kan ta med mig i mitt eget arbete och skapande.

Jag tog examen i inredningsarkitektur från universitetet IED Istituto Europeo di Design i Milano 2012. Mitt utbildnings- och yrkesval stod klart tidigt.

Min mamma är skräddare, min syster modedesigner och tecknare. Själv har jag varit intresserad av snickeri sedan jag var liten och brukade snickra med min morfar, som hade en verkstad.

Efter några år av jobb, främst med kontorsinredningar, är jag nu redo för nästa utmaning.

Jag har arbetat lite grand med Zesty tidigare, så vi känner redan varandra. Nu ser jag fram emot att jobba i ett kreativt företag med stor erfarenhet och många intressanta uppdrag.

Jag gillar helhet. Att vara med från början till slut i en designprocess är ett arbetssätt som tilltalar mig.

Mitt favoritobjekt är nog hotell. Där finns så enormt många olika sorters utrymmen och ytor att skapa – inte minst lobbyn, som är så viktig för intrycket och känslan när du kliver in första gången.

När jag inte jobbar umgås jag gärna med familjen och gillar friluftsliv med långa vandringar i naturen.

Jag spelar också lite tennis och gillar att resa och se nya miljöer och platser. Det är både avkopplande och inspirerande.